Google loves: 6 punten die elke pagina nodig heeft

  1. Gebruik je zoekwoorden\ keywords in je URL! Of je nu bezig bent met een website, een blog of artikelen schrijft. De URL is de eerste plaats waar Google kijkt zodat het weet waar de pagina over gaat. Als je deze zoekwoorden niet gebruikt, dan is het nadelig voor jezelf.
  2. Zoekwoorden in je titel. Elke pagina op internet gebruikt HTML tags\ labels op de achtergrond. Dit is de ‘Titel tag\ label’. Bij verschillende websites gebeurd het automatisch en eigenlijk hoef je er niet zo heel veel van te weten, wat je WEL moet weten is dat je je zoekwoorden in de ‘Titel’ gebruikt.
    Dat geeft Google precies de informatie die het nodig heeft om precies te weten waar die pagina over gaat.
    Wanneer je dus titel ziet, zorg er dan voor dat hier ALTIJD de zoekwoorden in staan waar je op doelt.
    Als blijkt dat de zoekwoorden niet goed genoeg zijn dan kan je dit altijd nog veranderen. Google kijkt altijd al eerste naar de eerste 3 of 4 zoekwoorden in de titel, dus de belangrijkste zoekwoorden moeten vooraan staan.
  3. Gebruik zoekwoorden aan het begin van je bericht\ inleiding. Dit is een andere HTML tag, genaamd ‘meta tag’. Dit label geeft een (korte) beschrijving van je pagina naar Google. In de resultatenlijst is je link te zien, maar ook wat bij de ‘meta-tag’ staat, zodat de pagina onder de aandacht van de bezoekers komt. Zorg dus dat dit goed is ingevuld.
  4. Gebruik zoekwoorden\ keywords in meerdere titels. Wanneer je meer dan 1 titel hebt zorg er dan voor dat bij de 1ste titel de juiste zoekwoorden staan. Google checkt de H1-tag. Dit niet iets waar je apart op moet letten bij het aanmaken. Zorg ervoor dat je je zoekwoorden in de 1e titel heb staan.
  5. Zoekwoorden in je tekst. Natuurlijk zorg je ervoor dat je gebruik maakt van je zoekwoorden in je tekst, want daar gaat je tekst nu eenmaal over. Zorg er dus voor dat je ervoor schrijft. Probeer ook te variëren met je zoekwoord en gebruik ook gerelateerde zoekwoorden\ termen, maar vergeet niet je exacte zoekwoord.
    Woord dichtheid (het zoekwoord een aantal keren per 100 woorden gebruiken) kan ook belangrijk zijn, maar dat is het niet altijd. Probeer het uit te leggen alsof je met een vriend of vriendin praat, alsof je in gesprek bent. 
  6. Gebruik zoekwoorden in uitgaande links. Links in je pagina zijn een goede manier om aan Google te laten zien waar de pagina over gaat. Je kunt op je pagina linken naar andere site, zorg er dan voor dat de ankertekst je zoekwoorden bevat.
    Het gebruik van ankerteksten is belangrijk, maar de tekst van de link op jouw site die ergens anders naar verwijzen zijn net zo belangrijk.
Je wilt graag schrijven, je wilt graag creatief zijn en een verhaal vertellen, wat natuurlijk geen probleem is, maar het is het beste even te zoeken naar de beste manier om het allemaal binnen SEO te schrijven. Je kan namelijk de hele dag bezig zijn met een verhaal, pagina, post maar als er geen tot weinig verkeer op komt dan vind is het toch minder leuk.

1 reacties:

Ik ben bij jou terechtgekomen via Mamablogs!
Wat een leuk onderwerp zeg! Stoer!
En heel erg bedankt voor de tips!
Gr,
NZ

Een reactie posten

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More